Procreditbank

3
Str. Buzeşti, nr. 62-64, Sector 1, Bucuresti,
Tel: +4021-201 60 00
Fax: +4021-201 60 00
headoffice@procreditbank.ro
www.procreditbank.ro

Suport financiar societatilor micro, mici si mijlocii, inclusiv persoanelor fizice autorizate, liberilor profesionisti, asociatiilor familiale, SRL-urilor si altor tipuri de afaceri. Utilizand o tehnologie de creditare special conceputa pentru necesitatile clienti, rezulta noi standarde ale politicii de microfinantare din Romania.

ProCredit Bank este o banca orientata spre dezvoltare care ofera un pachet complex de produse si servicii. In activitatea de creditare, se axeaza pe finantarea microintreprinzatorilor, intreprinderilor mici si mijlocii, fiind convinsi ca acest sector detine cel mai mare numar de locuri de munca si contribuie esential la dezvoltarea economiei. Banca evita afacerile cu grad inalt de risc si ofera imprumuturi mari doar in cazuri exceptionale, minimizand astfel riscul asociat creditarii.


 
Actionarii
 


Actionarii ProCredit Bank sunt institutii internationale de renume, care impartasesc valori si obiective strategice comune. Fiind investitori orientati catre dezvoltare, acestia implementeaza o noua abordare a finantarii dezvoltarii bazata pe strategia construirii unor institutii financiare stabile, eficiente, orientate catre un anumit segment al pietei. Din aceasta perspectiva, numai institutiile financiare viabile pot asigura acoperirea permanenta a cererii de servicii financiare necesare pentru dezvoltarea si succesul microintreprinzatorilor, intreprinderilor mici si mijlocii.

Aceasta viziune asupra problemelor complexe legate de microfinantare s-a bucurat de un real succes si se bazeaza pe combinatia dintre doi factori: capitalul si consultanta. Participarea actionarilor la capitalul institutiilor financiare care vizeaza microintreprinderile, intreprinderile mici si mijlocii contribuie la dezvoltarea sectorului financiar.

In plus, acestia detin un rol activ in sustinerea institutiilor precum ProCredit Bank concretizat prin furnizarea de know-how pentru tehnologia bancara, un management financiar solid si incredere in segmentul tinta. Convingerea lor este ca investitiile ferme, nu participarea pasiva la capital sau filantropia degajata, vor sprijini rolul microfinantarii in atingerea cresterii economice a tarilor in tranzitie.
src=http://www.procreditbank.ro/images/actionari_deg.gif
MEMBRA A GRUPULUI src=http://www.procreditbank.ro/images/kfw.gif


KfW Group (Kreditanstalt für Wiederaufbau), infiintat in 1948, furnizeaza programe financiare menite sa stimuleze dezvoltarea sectoarelor economic, social si ecologic in tari din intreaga lume. Institutia se axeaza pe promovarea microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, pe finantarea modernizarii si constructiei de locuinte, pe sprijinirea protectiei mediului inconjurator, a exporturilor si proiectelor de finantare, sustinand astfel tarile in curs de dezvoltare si economiile in tranzitie. DEG (Deutsche Investitions und Entwicklungsgessellschaft GmbH) este un important participant in activitatile de cooperare si dezvoltare ale Germaniei si sprijina dezvoltarea sectorului privat in Africa, Asia si America Latina, precum si in Europa Centrala si de Est. DEG opereaza potrivit principiilor intreprinderilor private si se concentreaza asupra companiilor cu management profesionist din sectorul privat, care sunt benefice dezvoltarii economiei locale.


src=http://www.procreditbank.ro/images/actionari_ifc.gif


IFC (International Finance Corporation) este o institutie multilaterala care promoveaza dezvoltarea sectorului privat din tarile sale membre. Membra a Grupului Bancii Mondiale, dar independenta din punct de vedere legal si financiar, IFC ofera imprumuturi pe termen lung si finantare de capital pentru proiecte din sectorul privat, ajutand la mobilizarea altor surse de finantare suplimentare si ofera servicii de consultanta atat guvernelor, cat si companiilor. De la infiintarea sa in 1954, IFC a investit aproximativ 30 miliarde USD, din fondurile proprii, in peste 2400 de companii din 136 de tari in curs de dezvoltare.


src=http://www.procreditbank.ro/images/actionari_ebrd.gif


Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a fost infiintata in 1991. Scopul acesteia este sa sprijine tranzitia catre economia de piata si sa promoveze initiativa privata si antreprenoriala in tarile din Centrul si Estul Europei, precum si in Comunitatea Statelor Independente (CIS). BERD este dedicata acestei cauze ai aplica principiile democratiei, pluralismului si economiei de piata.

BERD doreste sa sprijine cele 27 de tari in care opereaza pentru implementarea reformelor economice structurale si sectoriale, promovarea competitiei si a privatizarii. In indeplinirea rolului sau de catalizator al schimbarii, banca incurajeaza co-finantarea si investitiile straine directe din sectorul public si privat, participa la mobilizarea capitalului intern si ofera cooperare tehnica in domenii relevante.


src=http://www.procreditbank.ro/images/actionari_imi.gif


IMI (Internationale Micro Investitionen AG), infiintata in 1998, este o companie moderna de investitii cu o politica orientata catre dezvoltare. In prezent, detine actiuni la 18 banci sau institutii financiare din tari in curs de dezvoltare si in economiile aflate in tranzitie, valoarea acestora ridicandu-se la 40 milioane EUR. IMI poate fi privita ca investitor strategic si ca administratie centrala a retelei ProCredit. Actionariatul IMI este constituit in proportie egala din investitori publici si privati.


src=http://www.procreditbank.ro/images/actionari_commertzbank.gif


Commerzbank AG a fost infiintata in 1870 si astazi este una dintre principalele 5 banci din Germania. Detinand o retea internationala de 56 de sucursale in 43 de tari, Commerzbank este o institutie de tip banca universala care ofera servicii de retail banking, wholesale banking si investment banking. Deasemenea, prin intermediul anumitor sucursale ofera si alte servicii cum ar fi: leasing financiar, investitii in active imobiliare si investitii de capital.


src=http://www.procreditbank.ro/images/actionari_ipc.gif


IPC (Internationale Projekt Consult GmbH) este o societate germana de consultanta infiintata in anul 1981 in scopul dezvoltarii si promovarii unui instrument de consultanta creat pentru a inlesni accesul microintreprinderilor si companiilor mici la servicii financiare formale, in general, si la imprumuturi bancare, in particular.

Ideologia IPC se bazeaza pe conceptul de finantare a dezvoltarii�. Acesta este utilizat pentru a descrie eforturile de promovare a sistemelor financiare in tarile in curs de dezvoltare si economiile in tranzitie in vederea stimularii dezvoltarii economice.

Share.

3 Comments

 1. va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza cu o linie de credit la dumneavoastra .De exemplu noi am avut o linie de credit pe care am achitat-o si am vrut sa o prelungim ,am depus actele ce ni s-au cerut cu trei zile inainte de scadenta liniei si deja au trecut cinci zile si nu am primit nici un raspuns.Ar mai fi ceva ,noi avem doua firme si as vrea sa stiu de ce mereu ni se spune ca {sa nu imi spuneti ca daca aveti nevoie de bani nu luati dintr_o firma si va folositi de ei in cealalta firma} Mai verau sa stiu daca un ofiter de credit are voie sa ma intrebe citi bani am in buzunar si daca da be ce nu se face mai delicat ca sa nu te simti ca la garda financiara. Va multumesc,poate cineva de acolo ma lamureste si pe mine.

 2. TEODORESCU FLOAREA on

  LOCUIM VIS A VIS DE MAGAZINUL CORA -MILITARI,(VEDERE SPRE BULEVARD) CU O VIZIBILITATE FOARTE MARE ATAT DIN BULEVARDUL IULIU MANIU CAT SI DE LA MAG. CORA,AVEM UN BALCON PE TOATA LUNGIMEA APARTAMENTULUI,PE CARE SUNTEM DISPUSI SA-L INCHIRIEM PT. PUBLICITATE . AM PRIMIT MAI MULTE OFERTE DE INCHIRIERE A.BALCONULUI PT. PUBLICITATE(DE LA BANCI, FIRME MARI DE TETLEFONIE MOBILA, COMPANII AUTO) ,DAR TINAND CONT CA AVEM INCHEIAT CU DVS. UN CONTRACT PT.O ANTENA A UNUI
  BANCOMAT SITUAT SUB BALCONUL NOSTRU(bd Iuliu
  Maniu nr. 16, bl. 14 ap.144 sect6),AM COSIDERAT CA ESTE CORECT SA VENIM CU O OFERTA IN ACEST SENS SI CATRE BANCA DVS.DACA SUNTETI INTERESATI ,CONTACTATI-NE LA TEL/FAX 0314086739, SAU MOBILE 0726044634
  0724565538

 3. Buna eu vreau sa deschid o gogosarie si am firma microintreprindere.si k sa o deschid mai imi trebui 1500 de euro.pot sa iau un credit de la dumneavoastra.va multumesc si astept si eu o solutie dak aveti si pt mine.